Wellness

Rust en gezondheid

Wellness, het 'je goed voelen', staat voor het verkrijgen en behouden van een gezond lichaam en een gezonde geest. Wanneer beiden in harmonie zijn, versterken zij elkaar. Voel je je geestelijk goed en sterk, dan voel je je ook lichamelijk beter en krachtiger. Andersom werkt dit precies hetzelfde.

Kimya betekent 'rust' in het Swahili en is een waardevol gegeven om ons dit gevoel van wellness te bieden. Gun uzelf eens dit moment van rust en neem eens de tijd voor uzelf, tijd voor een ontspannend moment om de hectiek van alledag te vergeten.

Iedere behandeling in onze schoonheidssalon heeft zijn eigen specifieke aandachtspunten, om naast de rust ook een direct lichamelijk effect te bewerkstelligen. Zo wordt het 'je goed voelen' zowel lichamelijk als geestelijk gestimuleerd.

Wellness - zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage Toon meer...

Een zwangerschap is een speciale gebeurtenis in je leven. Het heeft een impact op je leef patroon, je lichaam en natuurlijk je geest. Een zwangerschapsmassage kan een positieve werking hebben op al deze facetten door lichamelijke klachten te verlichten en geestelijke en emotionele spanningen te verminderen. Deze massage is daarom de oplossing voor totale ontspanning voor zowel moeder als ongeboren kind!

Gedachten, gevoelens en emoties van jou als aanstaande moeder hebben invloed op de gezondheid van je kindje. Als je als moeder vredig en ontspannen bent, zal je ongeboren kindje dit voelen. Een massage maakt je spieren soepeler, je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Ook zorgt een massage voor een betere doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jezelf als je kindje. Zwangerschapsmassage is dus prettig voor zowel jezelf als je baby en kan ervoor zorgen dat je je zwangerschap bewuster en intenser ervaart.

Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling.

De zwangerschapsmassage die wij geven is een ontspanningsmassage van heel het lichaam. Tijdens het masseren van de rug ligt u ontspannen op uw zij, ondersteunt door een zwangerschapskussen. De massage van benen, armen, buik en hoofd wordt gedaan terwijl u op de rug ligt, met het hoofdeinde iets omhoog. Onder het genot van rustgevende achtergrondmuziek wordt u gemasseerd met een warme olie. We gebruiken hiervoor amandelolie gemengd met neroli (oranjebloesem), wat zorgt voor een rustgevende werking en tevens de doorbloeding stimuleert en zwangerschapsstriemen tegen gaat.

60 minuten€ 56,50
Zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf 12 weken
Wellness - Postnatale massage

Postnatale massage Toon meer...

Vanaf 6 weken na de bevalling is het weer mogelijk om gemasseerd te worden. Een postnatale massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en kan stemmingswisselingen en vermoeidheid verminderen. Door het dragen van de baby en het geven van borstvoeding komen de nek- en schouderspieren sneller onder spanning te staan. Een postnatale massage zorgt ervoor dat deze spieren weer ontspannen en geven je even een moment voor jezelf.

60 minuten€ 56,50
Postnatale massage is mogelijk vanaf 6 weken na de bevalling
Wellness - klassieke ontspanningsmassage

Klassieke ontspanningsmassage Toon meer...

De klassieke ontspanningsmassage is een prettige ontspannende massage van rug/nek/schouders, gehele achterkant of het totale lichaam. Deze weldadige massage is gericht op de algehele ontspanning van lichaam en geest en werkt stressverminderend doordat de spieren zich ontspannen.

Last van een uitgeblust of vermoeid gevoel? Druk, stress? Verkrampte of pijnlijke spieren na een zware werkweek of sportinspanning? Dan kan een massage verlichting brengen. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. De klassieke ontspanningsmassage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.

De strijkingen en knedingen stimuleren de doorbloeding van de huid, het onderliggende bindweefsel en het spierweefsel. Pijn en stijfheid in spieren en gewrichten wordt verzacht en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid en gevoel van welbevinden.

Door het gebruik van heerlijke massagecreme, de sfeervolle ambiance en de rustgevende achtergrondmuziek wordt in een korte tijd een diepe ontspanning bereikt.

30 minuten€ 30,00
60 minuten€ 56,50
90 minuten€ 83,50
Wellness - Hotstone Massage

Hotstone Massage Toon meer...

Hotstone massage is een heerlijke massage met verhitte stenen die de spieren los maakt en ontspant, de doorbloeding en de warmtehuishouding in het lichaam op aangename wijze bevordert en lichaam en geest tot rust brengt. Door de combinatie van de warme stenen en de beweging met de stenen is het mogelijk om dieper gelegen weefsel te behandelen. Een hotstone massage zorgt daarom voor ontspanning tot op het diepste niveau en is bovenal puur genieten. Een massage die moeilijk met woorden uit te leggen is, maar die je een keer ervaren moet hebben!

De hotstone massage heeft zijn oorsprong in Hawaï, waar het Pohielu Wai Ola heet. Pohielu staat voor steen of rots, Wai voor water en Ola voor leven, gezondheid, welzijn. Traditionele genezers zetten in Hawaï al heel lang stenen therapeutisch in voor lichamelijk en geestelijk welzijn. De eilandbewoners van Hawaï ontwikkelden een zeer effectieve massage met gladde vulkanische stenen.

Onze hotstone massage wordt gegeven met warme basaltstenen van 45 – 50 graden. Basaltstenen zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren heen gevormd en glad gepolijst zijn. De stenen zijn door hun hoge dichtheid in staat de energie en warmte lang vast te houden en geleidelijk af te geven aan het lichaam. De stenen worden op het lichaam gelegd en in combinatie met warme olie over het lichaam gemasseerd.

30 minuten€ 36,50
60 minuten€ 65,00